Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem: Analogue Audio Out
9th Jan, 2013, 07:12 AM
Post: #1
Analogue Audio Out
Hi all XBians!

I'm having a problem with audio playback on my Raspberry Pi and Xbian Alpha 3 and 4.
When I'm playing it thru the audio out (3.5mm) jacket I'm getting a annoying crackling sound every time i stop/play or changes track in XBMC.

I have read on the internet that there is a bug in firmware but no update for it.
I have also read some other forum threads were raspbmc users have fixed it, but I can't get it to work on Xbian.

Any suggestions?
OR
Can some help me to fix this annoying sound or link a page on how to fix it on Xbian?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Jan, 2013, 07:17 AM
Post: #2
RE: Audio Out
We are already on it:
https://github.com/xbianonpi/xbian/issues/175

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Jan, 2013, 09:24 PM
Post: #3
RE: Audio Out
Ok, nice to hear! Hope there will be a stable fix soon!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
5th Mar, 2013, 03:56 AM
Post: #4
RE: Audio Out
It seems that the new firmware should at least do something to fix the problem
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=35085&p=302109#p301846

I haven't tested it out yet. Running rpi-update on xbian probably isn't a good idea. Will this be included in the next alpha / beta of xbian?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
5th Mar, 2013, 04:05 AM
Post: #5
RE: Audio Out
If you want, you can already install the new firmware by manually replacing the files mentioned here:
https://github.com/xbianonpi/xbian/commit/e4a3e98752cd0bb1252d905dd2b59e7543c7b47a

The crew is currently testing it and if we have good results (just like i'm having), we will release the new firmware version through our apt repository.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Mar, 2013, 08:14 PM
Post: #6
RE: Analogue Audio Out
Hi, I have another one problem with analog audio. I just bought switch TP-LINK SG1008D. If I connect raspi to the switch I hear noise from repro on TV, but if I connect it direct to the router it is OK. Noise is hear even if raspi is off. I think it is some kind of interference or something. Any ideas what is wrong?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Mar, 2013, 08:18 PM
Post: #7
RE: Analogue Audio Out
This is due to the bad hardware implementation of the analog sound. That's the main reason i don't use wireless because it interferes to much with the analog audio.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Mar, 2013, 09:20 PM
Post: #8
RE: Analogue Audio Out
So there is no way how to fix it?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Mar, 2013, 09:25 PM
Post: #9
RE: Analogue Audio Out
Nope or buying a HDMI to VGA/AUDIO and then VGA --> s-video/composite

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Mar, 2013, 09:29 PM
Post: #10
Re: Analogue Audio Out
there might be be but it would req some investments of money and time.this would req some HW modification - filters for the PSU, audio out etc. so a bit of experiments tbh Wink
edit: also I would look on the TP switch as you saying that is happens when you go over it but nit from router.so it might be an issue with it when its pass the mess into cables

~~~~>>>Please always follow rules and read before you post<<<~~~~
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
9th Mar, 2013, 09:45 PM
Post: #11
RE: Analogue Audio Out
I found solution:
http://www.amazon.co.uk/LG-32LS5600-32-inch-Widescreen-Freeview/dp/B007IYVWNU
Wink
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  [SOLVED] Pi Zero, PWM (analogue) output TheDutypaid 9 2,228 13th Apr, 2017 07:15 AM
Last Post: Nachteule

Forum Jump: