Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xbian ALSO loses calibration after reboot
25th Mar, 2015, 04:42 PM
Post: #1
Xbian ALSO loses calibration after reboot
Software
XBian version: 1.0 (knockout)
XBMC/Kodi version:
Overclock settings: default

Hardware
Raspberry Pi 2 B
Power supply rating:
SD card size and make/type: 8gb NOOBS card (wiped)
Network: ethernet
Connected devices: 2 sata hdd, TV, router

Log files
http://xbmclogs.com/p5dxungjo

Problem description:
1) resolution configuration is not persistent: when I go to System > Settins > Video output > Video calibration and work through the calibrator, the choices get purged back to defaul on reboot of pi.



How to reproduce:
Set up calibration, and then reboot.

Greetings, all! I have no idea why this would work this way. When the pi reboots, it STARTS at the right calibration for just a second, then snaps back to the default--clock-trimmed-by-my-tv-edge--way.

Any ideas?

Micah
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Mar, 2015, 09:36 AM
Post: #2
RE: Xbian ALSO loses calibration after reboot
Try adding this to /boot/config.txt then reboot, calibrate and reboot/restart kodi and see if it sticks

hdmi_ignore_edid=0xa5000080

Please read rules and do a search before you post! | FAQs | How to post log file? | Can't find an answer? Contact us.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Mar, 2015, 01:12 PM
Post: #3
RE: Xbian ALSO loses calibration after reboot
(26th Mar, 2015 09:36 AM)f1vefour Wrote:  Try adding this to /boot/config.txt then reboot, calibrate and reboot/restart kodi and see if it sticks

hdmi_ignore_edid=0xa5000080

Thanks, but it looks like that line is already in my config.txt file.

Big Grin


Terminal
#initramfs initramfs.gz 0x1000000
gpu_mem_1024=256
gpu_mem_512=144
gpu_mem_256=100
initial_turbo=3
hdmi_ignore_cec_init=1
disable_overscan=1
disable_splash=1
hdmi_ignore_edid=0xa5000080
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28th Mar, 2015, 03:43 PM
Post: #4
RE: Xbian ALSO loses calibration after reboot
Change disable_overscan to 0.

Please read rules and do a search before you post! | FAQs | How to post log file? | Can't find an answer? Contact us.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
5th Apr, 2015, 07:58 PM
Post: #5
Xbian ALSO loses calibration after reboot
Try adjusting skin zoom.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  [SOLVED] Xbian loses video calibration settings after reboot Druganov 3 5,664 7th Mar, 2015 06:16 AM
Last Post: abramq

Forum Jump: