Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
19th Jul, 2015, 07:53 PM
Post: #1
Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
Hi guys, I'm having a little problem where, if I just use the WiFi pen (remove the network cable) the pi it will not boot, don't know why, and since where he is going to be use there is no way of passing cable :/.

I have use the raspbmc(now the osmc), openelec and so one and the WiFi as allways worked without any troubles, but having some other troubles with them, thats why I wanted to try xbian

here is the boot log: http://pastebin.com/iuwPEzLA
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Jul, 2015, 07:05 AM
Post: #2
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
What does "not boot" mean in your case?

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Jul, 2015, 08:07 AM
Post: #3
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
(20th Jul, 2015 07:05 AM)CurlyMo Wrote:  What does "not boot" mean in your case?

It wasn't booting, after starting the network (according to what show on the TV) some times stoped at starting xbmx and so one, but after the 4 install it boots, but the pen wifi doesn't work, I have tryed several guides that are here on the forum and none worked, I did go back to OSMC Sad

Thanks any way for the help
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Jul, 2015, 09:13 AM
Post: #4
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
So it does boot but XBMC doesn't start right? That's a major difference in debugging this.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Jul, 2015, 09:17 AM
Post: #5
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
(20th Jul, 2015 09:13 AM)CurlyMo Wrote:  So it does boot but XBMC doesn't start right? That's a major difference in debugging this.

Hehe sorry about it. But yes that was the problem, but after 4 installs it started to boot, but whatever I do to try to get the WiFi it doesn't work, I did try this:

http://forum.xbian.org/thread-866-post-19527.html#pid19527

Got that rfkill: /dev/rfkill no such file or directory :/

and others from that topic
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Jul, 2015, 05:56 PM
Post: #6
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
Code:
sudo wget https://github.com/lwfinger/rtl8188eu/raw/c83976d1dfb4793893158461430261562b3a5bf0/rtl8188eufw.bin -O /lib/firmware/rtlwifi/rtl8188eufw.bin
And reboot.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Jul, 2015, 03:32 AM
Post: #7
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
Thanks will test it when my GF arrives with the laptop since don't have a card reader on the Desktop hehe (need to install again xbian)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Jul, 2015, 05:43 AM
Post: #8
RE: Won't boot if I put the WiFi Tp-Link USB
Edit: IT WORKS !!! Big Grin Thanks again for all the help and patient Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  [PROBLEM] TP-Link TL-WN725N unable to get wifi working Maylo 10 12,816 17th Dec, 2014 12:39 AM
Last Post: mk01

Forum Jump: