Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TP-Link TL-WN725N not recognized
16th Jul, 2013, 06:10 PM
Post: #16
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(16th Jul, 2013 05:55 PM)loilop Wrote:  CONFIG_RTL8188EU=m make -C /lib/modules/$(uname -r)/build M=`pwd`
?

Thanks a lot,
-
Eloi

just tell me what version of kernel you have installed:

apt-cache policy xbian-package-kernel

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 03:55 AM
Post: #17
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(16th Jul, 2013 06:10 PM)mk01 Wrote:  
(16th Jul, 2013 05:55 PM)loilop Wrote:  CONFIG_RTL8188EU=m make -C /lib/modules/$(uname -r)/build M=`pwd`
?

Thanks a lot,
-
Eloi

just tell me what version of kernel you have installed:

apt-cache policy xbian-package-kernel

xbian@xbian ~ $ apt-cache policy xbian-package-kernel
xbian-package-kernel:
Installed: 1.1-0.2
Candidate: 1.1-0.2
Version table:
*** 1.1-0.2 0
100 /var/lib/dpkg/status

Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 04:12 AM
Post: #18
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
did you do apt-get update before? I think this version is no more online.

that's original beta1 package, Koenn took it down. So you can create .deb from git (whle choosing checkoiut of this version tag),
or you install kernel & header of available packages, where Koenn didn't put include/mach. in that case yes, download the attachement, unpack the few .h fies into kernel source dir and then just use the the command as provided.

or took my 3.10.1 from daily updates repo, where nothing is missing and this one repo "git clone https://github.com/lwfinger/rtl8188eu.git" compiles ok and command is just "make".

or, wait 10 minutes and I will provide 3.10.1 with this module compiled in at the daily repo and you don't have to download headers package, development enviro for debian and compile Wink

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 08:47 AM
Post: #19
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/x/xbian-package-kernel/xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb

kernel with the module in package

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 09:20 AM
Post: #20
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(17th Jul, 2013 08:47 AM)mk01 Wrote:  http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/x/xbian-package-kernel/xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb

kernel with the module in package

Hi, I have the same problem with TP-Link TL-WN725N as mentioned above... now I would like to upgrade the xbian kernel to 3.10, however I haven't done this before and I can't find 3.10 in the official xbian repo (for easy apt-get ...) could you help me out by posting the necessary terminal commands that will install the deb package under the link you just posted?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 09:29 AM
Post: #21
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(17th Jul, 2013 09:20 AM)Gab Wrote:  easy apt-get ...) could you help me out by posting the necessary terminal commands that will install the deb package under the link you just posted?

you can add this repo as
"deb http://ivka57.dyndns-ip.com wheezy main"
to /etc/apt/sources.list

but it is daily development, so better stay away.

you can download manually with
"wget http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/x/xbian-package-kernel/xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb"

then

"sudo -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb" to install. when finished, reboot.

hopefully it will work, i don't have the wifi to test, but the module loads without issues.

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 09:59 AM
Post: #22
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(17th Jul, 2013 09:29 AM)mk01 Wrote:  hopefully it will work, i don't have the wifi to test, but the module loads without issues.

thanks a lot for the help! With dpkg -i and apt-get -f install (for the dependencies) the system updated properly! ifconfig lists the stick now as follows:

Code:
wlan0     Link encap:Ethernet  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

I quickly gonna configure the stick to see if everything works fine! Thanks a lot for the help so far!!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Jul, 2013, 11:30 PM
Post: #23
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(17th Jul, 2013 09:59 AM)Gab Wrote:  I quickly gonna configure the stick to see if everything works fine! Thanks a lot for the help so far!!

ok, then the driver will be available from beta2 as default.

btw: do you remember, what was the missing dependency? should have been just rng-tools ?

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
18th Jul, 2013, 06:12 AM
Post: #24
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(17th Jul, 2013 09:29 AM)mk01 Wrote:  
(17th Jul, 2013 09:20 AM)Gab Wrote:  easy apt-get ...) could you help me out by posting the necessary terminal commands that will install the deb package under the link you just posted?

you can add this repo as
"deb http://ivka57.dyndns-ip.com wheezy main"
to /etc/apt/sources.list

but it is daily development, so better stay away.

you can download manually with
"wget http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/x/xbian-package-kernel/xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb"

then

"sudo -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb" to install. when finished, reboot.

hopefully it will work, i don't have the wifi to test, but the module loads without issues.

Hi,

I must download it from my desktop since with wget I get:

xbian@xbian ~ $ wget http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/x/..._armhf.deb--2013-07-17 22:08:03-- http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/x/..._armhf.deb
Resolving ivka57.dyndns-ip.com (ivka57.dyndns-ip.com)... 95.102.11.3
Connecting to ivka57.dyndns-ip.com (ivka57.dyndns-ip.com)|95.102.11.3|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
2013-07-17 22:08:03 ERROR 404: Not Found.

However with Firefox from Ubuntu I can get, it.
Once in my xbian folder, when I try to execute the command I get:

xbian@xbian ~ $ sudo -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb
-bash: xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb: command not found

Sorry for my clumsiness...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
18th Jul, 2013, 06:36 AM
Post: #25
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(18th Jul, 2013 06:12 AM)loilop Wrote:  xbian@xbian ~ $ sudo -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb
-bash: xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb: command not found

Sorry for my clumsiness...

my mistake

sudo dpkg -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
30th Jul, 2013, 03:03 AM
Post: #26
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(18th Jul, 2013 06:36 AM)mk01 Wrote:  
(18th Jul, 2013 06:12 AM)loilop Wrote:  xbian@xbian ~ $ sudo -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb
-bash: xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb: command not found

Sorry for my clumsiness...

my mistake

sudo dpkg -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb

Hi,
I tried but I get these errors:

xbian@xbian ~ $ sudo dpkg -i xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb dpkg: regarding xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb containing xbian-package-kernel, pre-dependency problem:
xbian-package-kernel pre-depends on xbian-package-initramfs-tools (>= 1.0-0.5)
xbian-package-initramfs-tools is installed, but is version 1.0-0.3.

dpkg: error processing xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb (--install):
pre-dependency problem - not installing xbian-package-kernel
Errors were encountered while processing:
xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb

Huh
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
30th Jul, 2013, 05:12 AM
Post: #27
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
Can you try if
Code:
sudo apt-get -f install
fixes this.

Check if the output gives any errors. It should also returning something like 'setting up xbian-package-kernel'.

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
31st Jul, 2013, 05:15 PM (This post was last modified: 31st Jul, 2013 05:26 PM by mk01.)
Post: #28
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
(30th Jul, 2013 03:03 AM)loilop Wrote:  dpkg: error processing xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb (--install):
pre-dependency problem - not installing xbian-package-kernel
Errors were encountered while processing:
xbian-package-kernel_1.3-0_armhf.deb

Huh

I was explaining this, probably on different thread:

if dpkg is used for installing downloaded .deb packages, there is no such automation as with apt-get (apt-get would add the missing package to download list and install it together with specified packages).

not a big deal at the end, just downloaded the initramfs-tools package as well and add it to the dpkg -i command (so all three packages will be listed).

anyhow, since 1.3-0 version, the driver is compiled in in kernel package. so headers are not needed if you don't plan to compile other special software / modules.

(18th Jul, 2013 06:12 AM)loilop Wrote:  ip.com)|95.102.11.3|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
2013-07-17 22:08:03 ERROR 404: Not Found.

not you fault, just in between I posted the link and you tried to download, the 1.3-0 is obsolete already. 1.3-3 is now actual, you can always just browse the dir listing with

http://ivka57.dyndns-ip.com or http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/ respectively.

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
5th Aug, 2013, 06:38 AM
Post: #29
RE: TP-Link TL-WN725N not recognized
[/quote]

not you fault, just in between I posted the link and you tried to download, the 1.3-0 is obsolete already. 1.3-3 is now actual, you can always just browse the dir listing with

http://ivka57.dyndns-ip.com or http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/ respectively.
[/quote]

Hi,
I can ping ivka57.dyndns-ip.com but I can't browse none of these links :-(
How can I upgrade my 1.1-0.2 Kernel?
Thanks indeed
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
5th Aug, 2013, 07:01 AM
Post: #30
Re: RE: TP-Link TL-WN725N not recognized

not you fault, just in between I posted the link and you tried to download, the 1.3-0 is obsolete already. 1.3-3 is now actual, you can always just browse the dir listing with

http://ivka57.dyndns-ip.com or http://ivka57.dyndns-ip.com/pool/main/ respectively.
[/quote]

Hi,
I can ping ivka57.dyndns-ip.com but I can't browse none of these links :-(
How can I upgrade my 1.1-0.2 Kernel?
Thanks indeed
[/quote]

Server is down, mk01 has HD issues. Try again later and hopefully he will have it back up.

Please read rules and do a search before you post! | FAQs | How to post log file? | Can't find an answer? Contact us.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  [PROBLEM] TP-Link TL-WN725N unable to get wifi working Maylo 10 11,551 17th Dec, 2014 12:39 AM
Last Post: mk01
  TP-LINK TL-WN725N 5Ghz ErrK 4 6,846 28th Jul, 2014 04:07 AM
Last Post: ErrK

Forum Jump: