Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved: Haupagge MCE Remote does not work
3rd Mar, 2016, 01:31 PM
Post: #16
RE: Haupagge MCE Remote does not work
Yeah, this didn't do anything but turn the internal receiver off. No difference in the external.

I've back out the changes you suggested in your last post so we're back to where we started. Nothing has worked so far.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
3rd Mar, 2016, 09:59 PM
Post: #17
RE: Haupagge MCE Remote does not work
WTF Angry

One more idea (I got last night):
Everything is working, but a proper Lircmap.xml is missing.

So, please do following (with still disabled local IR receiver in a SSH session:

Phase 1:

1) make sure that lirc is started
2) make sure that device /dev/lirc0 is available
3) start irw
4) hit some buttons on your remote control

You have to see an output like this:
Code:
root@kmxbimx / # stop lirc
lirc stop/waiting
root@kmxbimx / # ls -la /dev/lirc0
crw-rw---- 1 root video 237, 0 Mär  3 12:31 /dev/lirc0
root@kmxbimx / # start lirc
lirc start/running
root@kmxbimx / # irw
0000001455800000 00 KEY_MUTE X10-OR32E
00000014e9140000 00 KEY_8 X10-OR32E
0000001466910000 00 KEY_5 X10-OR32E
000000146a950000 00 KEY_9 X10-OR32E
0000001468930000 00 KEY_7 X10-OR32E
00000014e5100000 00 KEY_4 X10-OR32E
0000001466910000 00 KEY_5 X10-OR32E
00000014e9140000 00 KEY_8 X10-OR32E
0000001468930000 00 KEY_7 X10-OR32E
00000014e5100000 00 KEY_4 X10-OR32E
0000001466910000 00 KEY_5 X10-OR32E
00000014e7120000 00 KEY_6 X10-OR32E
^C
root@kmxbimx / #

If you get an output, we can continue with Phase 2

(will be continued)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
4th Mar, 2016, 12:24 AM
Post: #18
RE: Haupagge MCE Remote does not work
I'm at the office at the moment, but every time I've tried this in the past (with suggestions and instructions from other threads), it hasn't worked. It's not picking up key presses. The red light on the IR receiver blinks when a key is pressed, but nothing has registered so far. I'll let you know what happens when I get home, but I'm not hopeful.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
4th Mar, 2016, 02:29 AM
Post: #19
RE: Haupagge MCE Remote does not work
I don't like to hear such bad news Shy

To get some more infos, I modified the file /etc/lirc/hardware.conf

Could you please grab it from here and replace it with the origin?

The output will be logged in /var/log/upstart/lirc.log
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
4th Mar, 2016, 04:50 AM
Post: #20
RE: Haupagge MCE Remote does not work
(4th Mar, 2016 02:29 AM)Nachteule Wrote:  I don't like to hear such bad news Shy

Would it make you feel better or worse to hear I've decided to pick up an NVidia Shield Pro and a Logitech Harmony 350 and go that route?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
4th Mar, 2016, 05:16 AM
Post: #21
RE: Haupagge MCE Remote does not work
Oh no, but it's your decision Undecided
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
4th Mar, 2016, 05:26 AM
Post: #22
RE: Haupagge MCE Remote does not work
If it's any consolation, I do love Xbian and, despite the remote control issue, do consider it an excellent media center distro for cubox! Thanks so much for all your patience and assistance day after day. You're an asset to the community!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
4th Mar, 2016, 07:07 AM
Post: #23
RE: Haupagge MCE Remote does not work
Thanks, but I'm convinced that this is only a tiny issue and could be solved in minutes - if I would have direct access to the hardware. And it makes me really frustrating not to know where the culprit is ...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
8th Mar, 2016, 07:00 PM
Post: #24
RE: Haupagge MCE Remote does not work
I have the exact same remote, and it works using an ir receiver connected to gpio. I also have the silver MCE RC6 remote, but the keys were double clicking, and the tiny credit card sized remote for my Hauppauge 950Q usb tuner's select button wouldn't work. So.. I searched out a Hauppauge-350.conf, then worked with that, creating a few files suggested on some wiki.

Code:
nano /etc/lirc/lircd.conf
include "/etc/lirc/remotes/hauppauge-350.conf"


/etc/lirc/remotes/hauppauge-350.conf
Code:
#
# this config file was automatically generated
# using lirc-0.7.0(any) on Sun Nov 28 20:25:09 2004
#
# contributed by
#
# brand:   Hauppauge 350
# Created: G.J. Werler (The Netherlands)
# Project: Mythtv Fedora Pundit-R www.mythtvportal.com
# Date:    2004/11/28
# model no. of remote control: Hauppauge A415-HPG
# devices being controlled by this remote: PVR-350
#

begin remote

  name  Hauppauge_350
  bits           13
  flags RC5|CONST_LENGTH
  eps            30
  aeps          100

  one           969   811
  zero          969   811
  plead        1097
  gap          114605
  toggle_bit      2


      begin codes
          Go                       0x00000000000017BB
          Power                    0x00000000000017BD
          TV                       0x000000000000179C
          Videos                   0x0000000000001798
          Music                    0x0000000000001799
          Pictures                 0x000000000000179A
          Guide                    0x000000000000179B
          Radio                    0x000000000000178C
          Up                       0x0000000000001794
          Left                     0x0000000000001796
          Right                    0x0000000000001797
          Down                     0x0000000000001795
          OK                       0x00000000000017A5
          Back/Exit                0x000000000000179F
          Menu/i                   0x000000000000178D
          Vol+                     0x0000000000001790
          Vol-                     0x0000000000001791
          Prev.Ch                  0x0000000000001792
          Mute                     0x000000000000178F
          Ch+                      0x00000000000017A0
          Ch-                      0x00000000000017A1
          Record                   0x00000000000017B7
          Stop                     0x00000000000017B6
          Rewind                   0x00000000000017B2
          Play                     0x00000000000017B5
          Forward                  0x00000000000017B4
          Replay/SkipBackward      0x00000000000017A4
          Pause                    0x00000000000017B0
          SkipForward              0x000000000000179E
          1                        0x0000000000001781
          2                        0x0000000000001782
          3                        0x0000000000001783
          4                        0x0000000000001784
          5                        0x0000000000001785
          6                        0x0000000000001786
          7                        0x0000000000001787
          8                        0x0000000000001788
          9                        0x0000000000001789
          Asterix                  0x000000000000178A
          0                        0x0000000000001780
          #                        0x000000000000178E
          Red                      0x000000000000178B
          Green                    0x00000000000017AE
          Yellow                   0x00000000000017B8
          Blue                     0x00000000000017A9
      end codes

end remote


/home/xbian/.kodi/userdata/Lircmap.xml
Code:
<lircmap>
    <remote device="Hauppauge_350">
        <pause>Pause</pause>
        <stop>Stop</stop>
        <forward>Forward</forward>
        <reverse>Rewind</reverse>
<!--    <left>Left</left> -->
<!--    <right>Right</right> -->
<!--    <up>Up</up> -->
<!--    <down>Down</down> -->
        <select>OK</select>
        <pageplus>Chan+</pageplus>
        <pageminus>Chan-</pageminus>
        <back>Back/Exit</back>
        <menu>Menu/i</menu>
        <title>#</title>
        <info>Menu/i</info>
        <skipplus>SkipForward</skipplus>
        <skipminus>Replay/SkipBackward</skipminus>
        <display>Guide</display>
        <start>Go</start>
        <record>Record</record>
        <volumeplus>Vol+</volumeplus>
        <volumeminus>Vol-</volumeminus>
        <mute>Mute</mute>
        <power>Power</power>
        <myvideo>Videos</myvideo>
        <mymusic>Music</mymusic>
        <mypictures>Pictures</mypictures>
        <mytv>TV</mytv>
        <one>One</one>
        <two>Two</two>
        <three>Three</three>
        <four>Four</four>
        <five>Five</five>
        <six>Six</six>
        <seven>Seven</seven>
        <eight>Eight</eight>
        <nine>Nine</nine>
        <zero>Zero</zero>
        <mytv>Red</mytv>
        <mymusic>Green</mymusic>
        <mypictures>Yellow</mypictures>
        <myvideo>Blue</myvideo>
    </remote>
</lircmap>


/home/xbian/.kodi/userdata/keymaps/remote.xml
Code:
<keymap>
  <global>
    <remote>
        <pause>Pause</pause>
        <stop>Stop</stop>
        <forward>Forward</forward>
        <reverse>Rewind</reverse>
        <left>Left</left>
        <right>Right</right>
        <up>Up</up>
        <down>Down</down>
        <select>OK</select>
        <pageplus>Chan+</pageplus>
        <pageminus>Chan-</pageminus>
        <back>Back/Exit</back>
        <menu>Menu/i</menu>
        <title>#</title>
        <info>Menu/i</info>
        <skipplus>SkipForward</skipplus>
        <skipminus>Replay/SkipBackward</skipminus>
        <display>Guide</display>
        <start>Go</start>
        <record>Record</record>
        <volumeplus>Vol+</volumeplus>
        <volumeminus>Vol-</volumeminus>
        <mute>Mute</mute>
        <power>Power</power>
        <myvideo>Videos</myvideo>
        <mymusic>Music</mymusic>
        <mypictures>Pictures</mypictures>
        <mytv>TV</mytv>
        <one>One</one>
        <two>Two</two>
        <three>Three</three>
        <four>Four</four>
        <five>Five</five>
        <six>Six</six>
        <seven>Seven</seven>
        <eight>Eight</eight>
        <nine>Nine</nine>
        <zero>Zero</zero>
        <mytv>Red</mytv>
        <mymusic>Green</mymusic>
        <mypictures>Yellow</mypictures>
        <myvideo>Blue</myvideo>
    </remote>
  </global>
</keymap>

Although it's working with my RC6 gpio remotes, this also fixed my RC5 usb tuner remote. I haven't tried it with the actual usb dongle box with the RC6 remotes yet, but my guess is the keymap is all that's needed. I'll test it tomorrow.

There's a few more steps in my notes, but I can't remember if I needed to use them or not.

Quote:remote.xml - this is the config file we want to work with. Make a copy of this file located int /usr/share/xbmc/system/keymaps and place it in
/home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps

Code:
sudo -i
echo "lirc_rpi" >> /etc/modules
nano /etc/lirc/lircd.conf

nano /etc/lirc/hardware/lirc_rpi.conf

Change the line LIRCD_ARGS="-u" to LIRCD_ARGS=""

Code:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=66802
http://alexba.in/blog/2013/01/06/setting-up-lirc-on-the-raspberrypi/
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: