Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem: No video on DVD at RPi 2 with XBian
10th Jul, 2016, 09:44 AM
Post: #1
No video on DVD at RPi 2 with XBian
Software
XBian version:20160406
XBMC/Kodi version: 16.1
Overclock settings: No

Hardware
Device type and model (e.g. Raspberry Pi Model A/B 256/512 MB, CuBox-i i4Pro, ...): Raspberry Pi 2 Model B 1024 MB
Power supply rating: ?
SD card size and make/type: 4 GB Class 10
Network (Ethernet or wireless): LTE Modem
Connected devices (TV, USB, network storage, ...): TV, Active Usb Hub: HDD, DVD-RW, printers, modem, Wi-Fi adapter

Log files
Link to logfile(s): Kodi Log Uploader not work, in log are present him errors. http://pastebin.com/F14aPSJX

Problem description:
The DVD isn't playback: if to click on to Play Disc, nothing occurs, if to launch VIDEO_TS.IFO, playback stops after a language choice, if to launch VTS_01_1.VOB, only a sound. After switching off the hardware decoding, VTS_01_1.VOB ceased is playback generally.
I have no license for MPEG-2, but software decoding shall work! I tried to install ffmpeg, libav - helped nothing! Everything worked at OSMC.
How to reproduce:
Try to playback the DVD
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12th Jul, 2016, 10:29 PM
Post: #2
RE: No video on DVD at RPi 2 with XBian
Hmmm, tried to reproduce your issue, but without success

I'm able to play DVD's, tested untouched ISO format, untouched VIDEO_TS folder, and DVDR ISO format on RPI1/Kodi 16.1 (stutters sometimes, OMX accelleration with MPEG2 license is ok), RPI2/Kodi 16.1 (no stuttering, no MPEG2 license) and RPi3/Kodi 17.0 Alpha 3 (no stuttering, no MPEG2 license).

Btw, Kodi restarts on starting some (untouched) DVD's if "Skip DVD intro before Menu" option is not enabled
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
13th Jul, 2016, 07:48 PM
Post: #3
RE: No video on DVD at RPi 2 with XBian
Generally, it turned out that only one DVD doesn't work: Lady and the Tramp: Platinum Edition, inserted other disk, it went. Perhaps, the software decoder isn't compatible to copy protection? Whether it is possible to correct it?
Here disk photo: http://cdn03.cdn.justjaredjr.com/wp-content/uploads/pictures/2011/12/lady-tramp/lady-tramp-dvd-bluray-03.jpg
Difference only in what on mine is written on top Platinum Edition and all in Russian Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14th Jul, 2016, 10:23 PM
Post: #4
RE: No video on DVD at RPi 2 with XBian
Unfortunately I don't have an USB DVD/BD disk, so I can not test it under your environment.

All my DVD's are ripped and stored on Disk (only having a few of those DVD's). Maybe you are right, could be a decoder problem, don't know.

Will to have think about it
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14th Jul, 2016, 10:33 PM
Post: #5
RE: No video on DVD at RPi 2 with XBian
(14th Jul, 2016 10:23 PM)Nachteule Wrote:  All my DVD's are ripped and stored on Disk (only having a few of those DVD's). Maybe you are right, could be a decoder problem, don't know.
Eh, that to me the DVD to transfer all to HDD, about 100 years and many TB will be required, most likely Sad
Anyway, thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15th Jul, 2016, 02:46 AM
Post: #6
RE: No video on DVD at RPi 2 with XBian
Sure, never told you to rip your DVD's Rolleyes

I have approx 1.5k of DVD's, but all of them are used as dust collectors Wink, sometimes when I have time I'm ripping some and convert them to MKV's.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: