Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official XBian 1.0 Alpha 5 thread
21st Feb, 2013, 05:03 AM
Post: #1
Official XBian 1.0 Alpha 5 thread
Share your experiences here! Smile

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 05:44 AM
Post: #2
RE: Official XBian 1.0 Alpha 5 thread
Can i have one too?

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 06:41 AM
Post: #3
RE: Official XBian 1.0 Alpha 5 thread
Awesome work guys!!!! Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 06:46 AM
Post: #4
Alpha 5 feedback
Great work fellas. Upgrade seemed to go fine ( albeit with the no-ip.com errors) System has rebooted, love the loading scroll bar. Only problem is my system is stuck with the loading bar at 100% and "loading" still showing. I have tried rebooting ( yes, I know this is not WindowsBig Grin) but it's still the same.

BTW , I tried posting my feedback here but I am assuming that the thread is locked to Admins/Mods. Plaese move this if I missed the official A5 feedback thread.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:06 AM
Post: #5
RE: Official XBian 1.0 Alpha 5 thread
Can you try replacing the content of /boot/cmdline.txt with:
Code:
dwc_otg.fiq_fix_enable=1 sdhci-bcm2708.sync_after_dma=0 dwc_otg.lpm_enable=0 console=tty1 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 rootwait
Reboot, and share any errors with us.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:28 AM
Post: #6
Alpha 5 libtag.so.1 error
Just to let you know that I encountered the following problem after upgrading from alpha 4 to alpha 5.

I used apt-get update; apt-get dist-upgrade and rebooted the pi, and after the text output of the boot it just gave me a blank screen.

ssh on the box revealed that xbmc could not start, '/etc/init.d/xbmc start' gave the following error message:

/usr/local/lib/xbmc/xbmc.bin: error while loading shared libraries: libtag.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory


I could start xbmc from the ssh shell as root using the following commands:
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib
/etc/init.d/xbmc start

That works and I now can enjoy alpha 5 in all its splendor Big Grin

I guess I could just edit the xbmc start script and add the LD_LIBRARY_PATH export...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:31 AM
Post: #7
RE: Problem upgrading from alpha 4 to alpha 5
Thanks for reporting

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:45 AM
Post: #8
Xbian Alpha 5 - plugins problems
Hi there! Thanx for bringing xbian out :-)

Just tested out the brand new alpha 5:

An update didn't work, the progressbar got stuck at 100% and no xbmc. Tried a fresh install, and so far it mostly runs fine.

It turned out that most of my beloved plugins either wasn't available, could not get installed due to missing dependencies or did not work when installed. Is there any solution to this problem?

In the mean time I will go back to Alpha 4 where my plugins work.

Best regards
Shakinfrog
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:47 AM
Post: #9
RE: Xbian Alpha 5 - plugins problems
What plugings and what dependencies?

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:54 AM
Post: #10
libcec.so.2 missing after upgrade to alpha 5
After upgrading to alpha 5 using 'apt dist-upgrade' I noticed that my TV remote is not working anymore in XBMC.

Checking what might be the problem I'm noticing this:
xbian@redbox:/usr/local/lib# pwd
/usr/local/lib
xbian@redbox:/usr/local/lib# ls -lrt libcec*
-rwxr-xr-x 1 root staff 994 Nov 11 18:57 libcec.la
lrwxrwxrwx 1 root staff 15 Nov 11 18:57 libcec.so -> libcec.so.2.0.0

It appears the libcec is in fact missing in action!
Any advice how to solve? Should I apt-get install something manually?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 07:57 AM
Post: #11
Failed to download 3 files when getting Alpha 5.
I get the following error when trying to get update with

apt-get update

: Failed to fetch http://aptmirror.no-ip.org/dists/wheezy/Release.gpg Something wicked happened resolving 'aptmirror.no-ip.org:http' (-5 - No address associated with hostname)

W: Failed to fetch http://aptmirror.no-ip.org/dists/wheezy/main/binary-armhf/Packages Something wicked happened resolving 'aptmirror.no-ip.org:http' (-5 - No address associated with hostname)

W: Failed to fetch http://aptmirror.no-ip.org/dists/wheezy/main/i18n/Translation-en Something wicked happened resolving 'aptmirror.no-ip.org:http' (-5 - No address associated with hostname)

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 08:00 AM
Post: #12
RE: Failed to download 3 files when getting Alpha 5.
Those mirrors are down and are removed once you update to alpha 5

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 08:01 AM
Post: #13
RE: libcec.so.2 missing after upgrade to alpha 5
Code:
sudo su
cd /usr/local/lib
ln -s libcec.so libcec.so.2

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 08:09 AM
Post: #14
Wink RE: Xbian Alpha 5 - plugins problems
(21st Feb, 2013 07:47 AM)CurlyMo Wrote:  What plugings and what dependencies?

I have rebooted my Raspberry Pi twice and now for some reason the missing plugins are back and working Smile Hurray!

As an example 'MTV.de' and 'NRK Nett-tv' was missing and 'Rockpalast.de' would not install (xbmc said dependencies was missing).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Feb, 2013, 08:09 AM
Post: #15
RE: libcec.so.2 missing after upgrade to alpha 5
(21st Feb, 2013 08:01 AM)CurlyMo Wrote:  
Code:
sudo su
cd /usr/local/lib
ln -s libcec.so libcec.so.2

Right, but that will not solve anything as /usr/local/lib/libcec.so.2 does not exist.

The only files matching libcec* on the pi after the upgade are:
Code:
root@redbox:/# find . -type f -name "libcec*"
./usr/local/lib/pkgconfig/libcec.pc
./usr/local/lib/libcec.la
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official XBian Raspberry B+ models thread IriDium 4 9,626 23rd Nov, 2014 09:14 PM
Last Post: 0xFF
  Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread IriDium 167 247,358 10th Sep, 2014 04:41 AM
Last Post: weezer
  Official XBian 1.0 RC 2 thread IriDium 61 82,115 16th Aug, 2014 03:10 PM
Last Post: mehlvogel
  Official XBian 1.0 RC 1 thread IriDium 173 261,823 1st May, 2014 02:44 PM
Last Post: dharmabm
  Official XBian 1.0 Beta 2 thread IriDium 411 625,845 7th Mar, 2014 09:56 PM
Last Post: leadergr
  Official XBian 1.0 Beta 1 thread Koenkk 303 588,610 12th Dec, 2013 12:46 AM
Last Post: Exnor
  Official XBMC 12.2 Thread Koenkk 118 229,115 4th Jul, 2013 09:11 AM
Last Post: mk01

Forum Jump: