Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
10th May, 2014, 01:43 AM
Post: #1
Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Please use this thread for all issues relating to Xbian RC 2 Gotham XBMC 13
*** This is only for Gotham related issues *****

To install:
Terminal
sudo apt-get install xbian-package-xbmc-gotham-nightly
To uninstall
Terminal
sudo apt-get -y install xbian-package-xbmc

To install from scratch - Thanks to @CurlyMo use this image.
Xbian RC2 Gotham Image

Or use the XBian installer.

You will know if you are on this release as it it clearly displayed on the SYSTEM -> SYSTEM INFO screen.

For other releases:
Xbian RC 2 Xbian RC 2
Xbian RC 1 Xbian RC 1
Beta 2 Beta 2
Beta 1.1 Beta 1.1
Alpha 5 Alpha 5
Alpha 4 Alpha 4
Earlier releases - No longer supported.
Raspbian/Xbian RaspXbian
Xbian 1 Gotham testing Gotham
Booting from USB or NAS USB booting
Cubox-i Cubox-i

The NEW XBMC Gotham Wallpaper


Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
13th May, 2014, 08:07 PM
Post: #2
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Hi @IriDium,

Good idea to open a new post for this topic.

Maybe you can enter for the startpost as well an explanation how to configure xbian to access the stable XBMC 13 branch? Do we need to edit the repo files / url's, if yes, how?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
13th May, 2014, 08:21 PM
Post: #3
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
If you are already running on RC2, all you have to do is installing the gotham package to finally have a RC2 gotham (stable) setup.

Terminal
sudo apt-get install xbian-package-xbmc-gotham-nightly

This package delivers a stable build of XBMC 13.

From fresh Beta2 install, you should update your Xbian at first.

My setup:
Software: XBian version: 1.0RC3 | XBMC version: 13.2 (Gotham) | Overclock settings: High
Hardware: RPi model: B | Power: DUB-H7 | SD: Tanscend Class 10 | Network: Wireless
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
13th May, 2014, 11:47 PM
Post: #4
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Hi @josch, thnx for your reply.

But my only question is though, will it auto update from that point?
I thought there was a file on XBIAN with a list of repo's, don't you have to add the Gotham repo to that list then?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14th May, 2014, 12:07 AM
Post: #5
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Yes, once you have installed gotham, it will update like other package,
either you choose manual update via xbian-config or via apt-get or you enable auto-update in xbian-config.

If you want to stay on stable release, you don't need to modify source list.

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
14th May, 2014, 01:02 AM
Post: #6
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Anyone experiencing any issues with SMB?

Normally I can connect via windoze and Mac via smb to pickup the backup-home file. But since Gotham, I have been unable to connect.

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15th May, 2014, 03:00 AM
Post: #7
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
My setup is HDMI Rpi -> AVR -> TV

When first powered on, there is no audio output.

With Frodo - I had to un-set in CEC input devices "Make XBMC the actice source when starting" and it worked fine.

However in Gotham - this makes no difference. To get audio, I have to turn HDMI on the AVR to off to get audio. I then turn it back on and all works fine. Volume, turning AVR off on shutdown all works fine.

However, on reboot, I have to go through it all over again.

Any ideas? Do I need to set the HDMI port to something other than 0?

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15th May, 2014, 08:54 AM
Post: #8
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Anyone noticed issues with Airplay? Since I updated to Gotham, Airplay doesn't work. I tried to deactivate it and activate it again but it says "AirTunes - Error trying to initiate"

Thanks in advance!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16th May, 2014, 02:26 AM
Post: #9
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
@jiserra
I just tried with iMediashare (Android) and it failed with buffering issues.

Can you post the xbmc.log as defined in "Please read before you post"

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16th May, 2014, 10:20 PM
Post: #10
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
Installed Gotham with xbian-package-gotham-nightly. Removed ~/.xbmc before.
Works fine, except Movies with 1080p.

Every movie under 1080p is playing. On 1080p i only got the sound. The movie will start, but don't hide the menu. If i manage to exit the menu, i will just see the music-playback-interface like this one:


(But without any movement on the bars).

XBMC also recognize 3D-movies with 1080p. But will still show the music-interface.

Any suggestions?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16th May, 2014, 10:47 PM
Post: #11
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
(16th May, 2014 10:20 PM)Groormat Wrote:  Removed ~/.xbmc before.

Just wondering, why did you do that?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th May, 2014, 12:43 AM
Post: #12
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
(16th May, 2014 10:47 PM)Smultie Wrote:  
(16th May, 2014 10:20 PM)Groormat Wrote:  Removed ~/.xbmc before.

Just wondering, why did you do that?

To be sure that there are no messed up settings. Wrong idea?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th May, 2014, 12:50 AM
Post: #13
Re: RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
(17th May, 2014 12:43 AM)Groormat Wrote:  
(16th May, 2014 10:47 PM)Smultie Wrote:  
(16th May, 2014 10:20 PM)Groormat Wrote:  Removed ~/.xbmc before.

Just wondering, why did you do that?

To be sure that there are no messed up settings. Wrong idea?

Might be, but I don't know enough on this subject.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th May, 2014, 01:07 AM
Post: #14
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
(17th May, 2014 12:50 AM)Smultie Wrote:  Might be, but I don't know enough on this subject.
I just used a backup .xbmc from frodo. 1080p is working again. What the heck?

Should removing the config not result in a clean, new and 100% working installation of xbmc?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th May, 2014, 01:17 AM
Post: #15
RE: Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread
(17th May, 2014 01:07 AM)Groormat Wrote:  
(17th May, 2014 12:50 AM)Smultie Wrote:  Might be, but I don't know enough on this subject.
I just used a backup .xbmc from frodo. 1080p is working again. What the heck?

Should removing the config not result in a clean, new and 100% working installation of xbmc?

Not necessarily - ~.xbmc contains all user settings, including your library, so it would have been reset to the default. You may have to change some settings like the DTS, AC3 passthrough, CEC commands and the like.

If you still have problems - please be a bit more specific and include the output of dmesg and xbmc.log via pastebin.


--------------------------- NEW THREAD --------------------------------
Terminal
sudo service xbmc restart
only stops xbmc it does not restart it again.

I'm sure we had this issue a while ago with Beta 2.

Can someone else confirm this!

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official XBian Raspberry B+ models thread IriDium 4 10,064 23rd Nov, 2014 09:14 PM
Last Post: 0xFF
  Official XBian 1.0 RC 2 thread IriDium 61 86,695 16th Aug, 2014 03:10 PM
Last Post: mehlvogel
  Official XBian 1.0 Gotham Testing theimmortal 109 151,047 10th May, 2014 01:47 AM
Last Post: IriDium
  Official XBian 1.0 RC 1 thread IriDium 173 275,988 1st May, 2014 02:44 PM
Last Post: dharmabm
  Official XBian 1.0 Beta 2 thread IriDium 411 658,216 7th Mar, 2014 09:56 PM
Last Post: leadergr
  Official XBian 1.0 Beta 1 thread Koenkk 303 615,571 12th Dec, 2013 12:46 AM
Last Post: Exnor
  Official XBian 1.0 Alpha 5 thread Koenkk 366 796,711 15th Aug, 2013 07:35 AM
Last Post: anthonyonions
  Official XBMC 12.2 Thread Koenkk 118 239,231 4th Jul, 2013 09:11 AM
Last Post: mk01
  Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion Koenkk 111 209,642 10th May, 2013 11:59 PM
Last Post: Ghwomb

Forum Jump: