Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official XBian 1.0 Beta 2 thread
20th Nov, 2013, 10:56 PM
Post: #46
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
After I did a clean install from xbian.beta2.2013-11-16rs.img and restored some parts of my previous /home, I have these problems:
1. Sometimes Pi stops responding on any HDMI-CEC, Ir, SSH commands (completely freezes) (wireless network connection)


Solved:
2. I cant reboot my Pi from "S" - Reboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Nov, 2013, 11:23 PM
Post: #47
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(20th Nov, 2013 10:56 PM)kraleksandr Wrote:  After I did a clean install from xbian.beta2.2013-11-16rs.img and restored some parts of my previous /home, I have these problems:
1. Sometimes Pi stops responding on any HDMI-CEC, Ir, SSH commands (completely freezes) (wireless network connection)
2. I cant reboot my Pi from "S" - Reboot

logs?

~~~~>>>Please always follow rules and read before you post<<<~~~~
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 01:37 AM
Post: #48
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
Why I cant mount SDcard with Beta2 in another linux? SDcard withh beta 1.1 works fine...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 01:48 AM
Post: #49
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(21st Nov, 2013 01:37 AM)kraleksandr Wrote:  Why I cant mount SDcard with Beta2 in another linux? SDcard withh beta 1.1 works fine...

You have to update your BTRFS tools to the latest (git) version in your Linux system.
Beta2 uses an newer version of BTRFS.

KB
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 01:58 AM
Post: #50
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(20th Nov, 2013 11:23 PM)rikardo1979 Wrote:  logs?
Didnt know, how. Because when I boot my Pi again, SDcard is in 2-minutes-ago state, something like "rollback" happens...


But maybe there is some hardware issue, because when my Pi goes down, at same time my WIFI becomes poor and slow and my wireless KB and mouse didnt works too...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 02:37 AM
Post: #51
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(21st Nov, 2013 01:58 AM)kraleksandr Wrote:  But maybe there is some hardware issue, because when my Pi goes down, at same time my WIFI becomes poor and slow and my wireless KB and mouse didnt works too...

That lot sounds like a power issue to me. Check everything, use a powered hub if possible.

Have you changed anything recently that is power related or added a new USB device?

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 02:49 AM
Post: #52
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(21st Nov, 2013 02:37 AM)IriDium Wrote:  That lot sounds like a power issue to me. Check everything, use a powered hub if possible.

Have you changed anything recently that is power related or added a new USB device?

Nothing has changed. Except that the RPi was moved a couple of inches
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 06:26 AM
Post: #53
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(20th Nov, 2013 10:56 PM)kraleksandr Wrote:  After I did a clean install from xbian.beta2.2013-11-16rs.img and restored some parts of my previous /home, I have these problems:
1. Sometimes Pi stops responding on any HDMI-CEC, Ir, SSH commands (completely freezes) (wireless network connection)

I have exactly the same thing, but after upgrading from XBian_1.0_Beta_1.1.img.
RPI worked fine on Beta 1.1 for two months, but since yesterday, when it was upgraded to Beta2, it hangs on playing every video completely, after 20-30 seconds of playing.
And of course there are no logs because it is a hang.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 08:06 AM
Post: #54
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
I had Sound dropouts after upgrading to Xbian 1.0 Beta 2.

I followed this post to fix it :
http://forum.xbian.org/thread-1780-post-17740.html#pid17740
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 08:13 AM
Post: #55
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
@blamaster

(17th Nov, 2013 10:32 PM)blamaster Wrote:  1. Xbian config wont start. There is a popup "initialise ... kernel version ..." but nothing happens after the loading process. (SSH config works fine)
2. I tried to add a SMB share to the movie path. It found all of the present network devices so i selected one of them. It freezes after the "OK" on the selected device.

1. can you change xbian apt repo in file /etc/apt/sources.list to
Code:
deb http://xbian.brantje.com wheezy main

then retry running xbian-config XBMC. if still failing to start can you run from console
Code:
sudo xbian-config packages updatedb

2. what freezes? XBMC? or system?

(18th Nov, 2013 06:52 AM)meehien Wrote:  just a quick heads-up. the new beta (beta 2) does not add default gateway route for wlan0 for me. maybe other users are also experiencing this problem.

@meehien

is it static or dhcp config ? was eth0 up when you configured wlan0? if there is default gateway already present, second (the same) record won't be added.

(18th Nov, 2013 08:43 AM)pit79 Wrote:  Beta2 is awesome, got two question how to remove : swap partition :
/dev/mmcblk0p3 ?

I got swap on usb so dont need on sdcard.

There is nothing about it in fstab

and how to move or create zram on/to usb ?

@pit79

1. if you update xbian-package-zram-swap to version 1.0-4.7, you can edit /etc/default/zram-swap and set "SWAPNOUSE=" variable accordingly.

2. zram is virtual swap created in memory so no move is possible/needed.

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 08:58 AM
Post: #56
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
Quote:@meehien

is it static or dhcp config ? was eth0 up when you configured wlan0? if there is default gateway already present, second (the same) record won't be added.

I use a static address (both for eth0 and wlan0), but I also checked with dhcp on and still wasn't added. I tried with both eth0 up and down and was not added. It only works if I add it manually. Ofc I had to change the network for eth0 to have proper network configs. I haven't tried with the same gw on two interfaces.
Also eth0 is added regardless of its state (up or down).

I suspect that the gateway line for the wlan is not processed by network config script, but I don't know exactly which is that script. Also worth mentioning, I think, is the fact that this same network config was working flawlessly in beta 1.1 (even with two interfaces on the same network, not both connected at the same time though).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 09:14 AM
Post: #57
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
(19th Nov, 2013 10:42 AM)peibol16 Wrote:  Hi,

I get the following error when I try to execute xbian-config:

/usr/local/sbin/xbian-config: l?nea 200: /run/lock/xbian-config.gui: No existe el fichero o el directorio

I have a clean installation of beta2. Xbian-config runs fine in xbmc and ssh until the first reboot I think. Then I can't open it

can you please do:
Code:
sudo -i
apt-get clean
apt-get update
apt-get install --reinstall xbian-update
reboot

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 09:22 AM
Post: #58
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
What about the removal of the samba shares / mountpoint @belese and i experience when installing:
Code:
Inst xbian-update [1.0.2-8e] (1.0.2-9a XBian repository:stable [armhf])
Conf xbian-update (1.0.2-9a XBian repository:stable [armhf])

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 09:26 AM
Post: #59
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
@meehien

(21st Nov, 2013 08:58 AM)meehien Wrote:  I suspect that the gateway line for the wlan is not processed by network config script, but I don't know exactly which is that script. Also worth mentioning, I think, is the fact that this same network config was working flawlessly in beta 1.1 (even with two interfaces on the same network, not both connected at the same time though).

there are no custom scripts used to bring up interfaces. system standard ifup/ifdown from ifupdown package are used the same way as on Debian/Raspbian .

this is my test case - I can't replicate your results Undecided
Code:
root@xbian03:/etc/apt# cat /etc/network/interfaces
auto eth0
auto lo

iface lo inet loopback
iface eth0 inet dhcp

allow-hotplug wlan0
iface wlan0 inet static

wpa-ssid XXXX
wpa-psk XXXX
address 192.168.1.6
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

iface default inet dhcp

root@xbian03:/etc/apt# ifdown wlan0
root@xbian03:/etc/apt# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr XXXXXXX  
.
.
lo        Link encap:Local Loopback  
.
.
root@xbian03:/etc/apt# route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
root@xbian03:/etc/apt# ifup wlan0
root@xbian03:/etc/apt# route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
0.0.0.0         192.168.1.1     0.0.0.0         UG    0      0        0 wlan0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 wlan0

how does your interfaces file look like?

(18th Nov, 2013 11:16 PM)mjoe2 Wrote:  Hi guys!
I have a problem with the new xbian beta2. I have the old raspberry pi with 256MB ram.
I did a fresh install, everything was ok but when i try to play a video file (mkv, avi does not matter), xbmc stop working.

@mjoe2

can you post output of
Code:
dpkg-query -W 'xbian*'

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Nov, 2013, 11:31 AM
Post: #60
RE: Official XBian 1.0 Beta 2 thread
here is my config

Code:
root@raspy ~ # cat /etc/network/interfaces
auto lo

iface lo inet loopback

allow-hotplug wlan0
iface wlan0 inet static

wpa-ssid HomeNET
wpa-psk asdasd
address 192.168.1.24
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

iface eth0 inet static
address 192.168.2.24
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.2.1

iface default inet dhcp
root@raspy ~ # route -n
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
0.0.0.0         192.168.2.1     0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 wlan0
192.168.2.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 eth0
root@raspy ~ #

seems like the problem is when both interfaces have statc addresses. in beta 1.1 I used to have them both on the same 192.168.1.0 network without any problem. Something must have changed though.

Also if I set the eth0 to dhcp it works for me also.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official XBian Raspberry B+ models thread IriDium 4 10,380 23rd Nov, 2014 09:14 PM
Last Post: 0xFF
  Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread IriDium 167 271,203 10th Sep, 2014 04:41 AM
Last Post: weezer
  Official XBian 1.0 RC 2 thread IriDium 61 89,862 16th Aug, 2014 03:10 PM
Last Post: mehlvogel
  Official XBian 1.0 RC 1 thread IriDium 173 286,048 1st May, 2014 02:44 PM
Last Post: dharmabm
  Official XBian 1.0 Beta 1 thread Koenkk 303 634,831 12th Dec, 2013 12:46 AM
Last Post: Exnor
  Official XBian 1.0 Alpha 5 thread Koenkk 366 818,416 15th Aug, 2013 07:35 AM
Last Post: anthonyonions
  Official XBMC 12.2 Thread Koenkk 118 246,337 4th Jul, 2013 09:11 AM
Last Post: mk01

Forum Jump: