Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
20th Mar, 2013, 08:26 PM
Post: #31
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(20th Mar, 2013 08:18 PM)JeHaLi Wrote:  XBMC "freezes" after trying to disable the TV-Settings in System/Settings/Live TV/
I got the following error in the log file:

10:36:04 T:2915038272 NOTICE: PVRManager - starting up
10:36:04 T:2822763584 NOTICE: Thread PVR manager start, auto delete: false
10:36:05 T:2805986368 ERROR: DeleteFile - cant delete file, trying to change mode </usr/local/share/xbmc/addons/pvr.mediaportal.tvserv$
10:36:05 T:2805986368 ERROR: DeleteFile - failed to change mode </usr/local/share/xbmc/addons/pvr.mediaportal.tvserver/resources/setti$
10:36:05 T:2805986368 ERROR: Delete - Error deleting file /usr/local/share/xbmc/addons/pvr.mediaportal.tvserver/resources/settings.xml
10:36:05 T:2822763584 NOTICE: Thread Background Loader start, auto delete: false

I manualy chmod the settings.xml file and the problem was gone.
In the previous versions I had no problem with this.
Perhaps a bug in this new version xbian-package-xbmc 2.1 ?

Thanks for reporting!

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Mar, 2013, 05:09 AM
Post: #32
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(20th Mar, 2013 07:15 AM)Koenkk Wrote:  
(20th Mar, 2013 07:11 AM)sebaa Wrote:  @CurlyMo: Please write me correct comand line to update xbmc to 12.1

Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y
sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y

In your case you also need to run
Code:
sudo dpkg --configure -a


when i'm running "sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y" this, i got error :

Terminal
root@XBian:~# sudo apt-get install xbian-xbmc -y
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Unable to locate package xbian-xbmc


what am i doing wrong?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Mar, 2013, 05:10 AM
Post: #33
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
That's because you didn't ran the correct command, reading Confused:
Code:
sudo apt-get install xbian-xbmc -y
#vs
sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Mar, 2013, 07:41 PM
Post: #34
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
Just FYI

The last update vanished my whole EXT4 partition? LOL

I just did:
Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y
sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y
Reboot

Only a black screen.
I checked my SD card on a Linux system and I could only mount the FAT partition.
I checked the SD card with gparted. NO EXT4 partition anymore!

I reinstalled ALPHA5 and run this:
Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y
sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y
Reboot

All OK. Same SD card.

Back on track Tongue
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
22nd Mar, 2013, 07:07 AM
Post: #35
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
I just updated to alpha 5, hoping to use the dual audio. Instead, at the audio output screen I still can only choose between HDMI and analog. There is no option 'both'. Any ideas?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
22nd Mar, 2013, 07:13 AM
Post: #36
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(22nd Mar, 2013 07:07 AM)Fonz Wrote:  I just updated to alpha 5, hoping to use the dual audio. Instead, at the audio output screen I still can only choose between HDMI and analog. There is no option 'both'. Any ideas?

you need to have alpha 5 and than do XBMC Frodo 12.1 & More! on top of it Wink
so
1st Alpha 5
2nd do this update following the link above

Cool

~~~~>>>Please always follow rules and read before you post<<<~~~~
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
22nd Mar, 2013, 07:20 AM
Post: #37
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
Right! Thanks, updating now...

Ok, that took a while Smile
The good: dual audio is working (I have been waiting for this since I got my pi almost a year ago)
The less good: I seem to experience random crashes. I haven't taken a look in the log, but what is mostly bugging me is that a soft reset (i.e. ssh, sudo reboot) doesn't work. I actually have to turn of the power and on again (which supposedly is corrupting my SD).

Any thoughts so far?

ps, where can I find the applicable error log?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Mar, 2013, 06:46 AM
Post: #38
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
apt-get dist-upgrade

fails to reboot with no error message and no option but to rewrite img to card and start over.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Mar, 2013, 02:25 PM
Post: #39
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
@danringer
Dont do dist-upgrade ever!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Mar, 2013, 03:12 PM
Post: #40
Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(23rd Mar, 2013 02:25 PM)kraleksandr Wrote:  @danringer
Dont do dist-upgrade ever!

Yup!

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Mar, 2013, 09:00 PM
Post: #41
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(21st Mar, 2013 07:41 PM)Killerbee Wrote:  Just FYI

The last update vanished my whole EXT4 partition? LOL

I just did:
Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y
sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y
Reboot

Only a black screen.
I checked my SD card on a Linux system and I could only mount the FAT partition.
I checked the SD card with gparted. NO EXT4 partition anymore!

I reinstalled ALPHA5 and run this:
Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y
sudo apt-get install xbian-package-xbmc -y
Reboot

All OK. Same SD card.

Back on track Tongue

Same story here, wtf?Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
24th Mar, 2013, 12:51 PM
Post: #42
Re: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
As I reported earlier, update went fine...but I am noticing random audio fall outs. Audio simply cuts off in the middle of playback of movies. Once that happens, only a reboot brings the audio back.

Pi is also freezing overnight or with long inactivity period.
Never had this issue until this update.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
25th Mar, 2013, 08:26 AM
Post: #43
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
Hi,
12.1 worked for a while. But now it doesn't. xbmc is quitting immediately after booting. I see the confluence skin appear for about a second and then a black screen. Top shows xbmc is no longer running.

-I used dd if=/dev/mmcblk0p2 of=/dev/sda1 and modified cmdline.txt to install to a thumb drive.
-I am using high overclocking as I need it to get Live TV working without stuttering (I need to decode DTS in software)
-log

Doug
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
25th Mar, 2013, 08:37 AM
Post: #44
Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(25th Mar, 2013 08:26 AM)doug Wrote:  Hi,
12.1 worked for a while. But now it doesn't. xbmc is quitting immediately after booting. I see the confluence skin appear for about a second and then a black screen. Top shows xbmc is no longer running.

-I used dd if=/dev/mmcblk0p2 of=/dev/sda1 and modified cmdline.txt to install to a thumb drive.
-I am using high overclocking as I need it to get Live TV working without stuttering (I need to decode DTS in software)
-log

Doug

It seems that it has problems with mounting /dev/sda1, can you try running from the sd card again?

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
25th Mar, 2013, 03:09 PM
Post: #45
RE: Official XBMC 12.1 (xbian-package-xbmc 2.1) discussion
(25th Mar, 2013 08:37 AM)Koenkk Wrote:  It seems that it has problems with mounting /dev/sda1, can you try running from the sd card again?
Moving it back corrected the issue. But my card is really slow compared to the thumb drive. Short of buying a different SD card, is there something that can be done to make it work with my thumb drive?

Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread IriDium 167 252,537 10th Sep, 2014 04:41 AM
Last Post: weezer
  Official XBMC 12.2 Thread Koenkk 118 232,517 4th Jul, 2013 09:11 AM
Last Post: mk01

Forum Jump: