Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 2 Votes - 4.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official XBian 1.0 Beta 1 thread
26th Jun, 2013, 06:56 AM
Post: #46
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
(26th Jun, 2013 03:30 AM)RoRoo Wrote:  I've updated remotely from my office.. no error received during update.. Came home.. Nothing on the tv.
Logged in through ssh.
No xbmc service running. and unable to start.

root@slaapkamer:/# service xbmc status
xbmc stop/waiting
root@slaapkamer:/# service xbmc start
xbmc start/running, process 2886
root@slaapkamer:/# ps aux |grep 2886
root 2894 0.0 0.2 5160 832 pts/0 S+ 19:29 0:00 grep 2886

nothing in the xbmc.log file.. I think xmbc has been corrupted somehow?

I have the exact same issue!! Did you manage to sort this out?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 07:09 AM
Post: #47
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
(26th Jun, 2013 03:04 AM)maartenpaul Wrote:  Should it be possible to upgrade Xbian if I run Xbian from an external USB drive? I tried to upgrade, but after reboot only the "PWR" LED is shining. Should I change something in the cmdline.txt file?

My file system is still functional and showing to be ext4 in Ubuntu. So it is not converted yet.

To come back to my question I tried to edit my cmdline.txt by setting the root to /dev/sda1 but still no response. Would it be usefull to convert my external disk myself to BTRFS to make it easier to find?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 07:10 AM
Post: #48
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
I have a major issue for me here. xbmc doesn't recognise my usb HDD. All my library items are there, but because xbmc didn't mount the drive it doesn't play.

I can access the HDD through samba, which makes this even more weird for me.

So Xbian mount the HDD but xbmc doesn't.
Please can anyone help me here?!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 07:56 AM
Post: #49
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
is it not due to usb is mount by uuid, and your link in library isn't good anymore, like Davem?

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 08:00 AM
Post: #50
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
For what it's worth, a clean install isn't that big a hassle, as long as you have backups. Worked for me, anyway.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 08:10 AM
Post: #51
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
my problem seems to be different, I cannot find my HDD through xbmc, if I go to file manager I don't see it there.

will do a backup, and clean install
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 08:12 AM
Post: #52
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
RC6 MCE Remote support is borked, was working fine in alpha 5..

I updated from alpha 5 to beta 1, will try a fresh image tomorrow..
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 08:54 AM
Post: #53
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
After struggles with AirPlay I've decided to do a clean install. Now everything works with an exception. On two of three of my media centers with XBian I have no addon thumbnails. It's irritating because I have shortcuts on my home screen. I've tried deleting Textures13.db - no effect.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 10:24 AM
Post: #54
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
Well, I just had my clean install check for updated packages just in case. apt-get upgrade installed a number of packages and seemed to attempt to carry out an upgrade from a previous version, even though there was never any on this SD card. Things went horribly wrong and my install is broken again. Probably best not to try upgrading for a while, guys.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 12:07 PM
Post: #55
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
Congrats for this new release, for developers!!! Very fast...

Hello everyone, I am missing XBMC HUB FUSION to install SportsDevil, IceFilms and Mashup.

Btw, where can I locate config.txt and cmdline.txt? They were in /boot on Alpha5.

Any tips for this?

Thanks in advance.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 01:50 PM
Post: #56
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
Guys,

Thanks for great software.

But I have to report a bug.

sudo iptables --table nat --append POSTROUTING --jump MASQUERADE

gives me:

iptables v1.4.14: can't initialize iptables table `nat': Table does not exist (do you need to insmod?)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.

In XBian 1.0 Alpha 5 - it worked flawlessly. It is connected with kernel.

Just to be sure I started with fresh, clean installation.

Could you please look into it - or provide me with workaround.

I am using XBian for xbmc, AirPrint, L2TP/VPN server, OpenVPN server, aria2 client, ipv6inv4 endpoint, dns/dhcp for internal network. Everything else worked besides this.

Best,
Pawlisko
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 04:41 PM
Post: #57
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
Hi all,

I upgraded (remotely, from office) from alpha5 following the instructions given in the news post. Packages installations went smooth (I was not asked the keyboard question "keyboard-setup (Y/I/N/O/D/Z)", however), and after that, xbian rebooted.

Now, it's stuck in the "init process" spash screen, but nothing seems to be really happening (no flashing lights on the board nor on a usb stick attached to it). I cannot ssh to the machine.

I noticed the installation removed a packaged named initsysv or similar, but I assumed it was intended and carried on.

Any idea, hint, suggestion on how to recover from this state? Possibly remotely, as I don't have a keyboard here besides the one on the laptop ;-) I consider fresh re-install an option, but a very last resort one, as I'd need to reconfigure the whole box.

Thanks all!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 05:07 PM
Post: #58
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
(26th Jun, 2013 12:07 PM)jsandrade Wrote:  Congrats for this new release, for developers!!! Very fast...

Hello everyone, I am missing XBMC HUB FUSION to install SportsDevil, IceFilms and Mashup.

Btw, where can I locate config.txt and cmdline.txt? They were in /boot on Alpha5.

Any tips for this?

Thanks in advance.

- We've replaced fusion with superrepo, if you google for fusion you will find instructions on how to readded.
- From beta 1 we will protect the fragile /boot fat partition. To access it use: mount /boot

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 07:08 PM
Post: #59
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
No One?

(25th Jun, 2013 11:28 PM)nass06 Wrote:  @belese
Thank you, but still not working, I have this error (the second one from my previously post) :

mount: can't find /boot in /etc/fstab or /etc/mtab
dpkg: error processing xbian-package-initramfs-tools (--configure)

My fstab looks like this :

Terminal

proc /proc proc defaults 0 0 /dev/mmcblk0p1 /boot vfat defaults 0 2
/dev/mmcblk0p2 / ext4 defaults,noatime 0 1 /var/swapfile swap swap defaults 0 0

And my mtab
Terminal

rootfs / rootfs rw 0 0
/dev/mmcblk0p2 / ext4 rw,noatime,data=ordered 0 0
tmpfs /run tmpfs rw,nosuid,noexec,relatime,size=38284k,mode=755 0 0
tmpfs /run/lock tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,size=5120k 0 0
proc /proc proc rw,nosuid,nodev,noexec,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,relatime,size=10240k,mode=755 0 0
tmpfs /run/shm tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,size=76560k 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620 0 0
rpc_pipefs /var/lib/nfs/rpc_pipefs rpc_pipefs rw,relatime 0 0

Thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
26th Jun, 2013, 07:57 PM
Post: #60
RE: Official XBian 1.0 Beta 1 thread
(25th Jun, 2013 11:43 PM)Thilo Wrote:  What happened to Airplay support?
I updated my Alpha 5 system and now Airplay isn't working at all :/
My iPhone can't connect anymore, either does my mac or software like Airfoil.
The Airplay device is showing on all of those devices but it just doesn't connect. (If I connect through Airfoil, XBMC crashes and I have to restart my Pi. If I login through SSH and try to restart XBMC with the xbian config nothing happens)
A friend of mine is experiencing the same problems.

No help for me? Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official XBian Raspberry B+ models thread IriDium 4 10,380 23rd Nov, 2014 09:14 PM
Last Post: 0xFF
  Official XBian 1.0 RC 2 Gotham (XBMC 13) thread IriDium 167 271,203 10th Sep, 2014 04:41 AM
Last Post: weezer
  Official XBian 1.0 RC 2 thread IriDium 61 89,862 16th Aug, 2014 03:10 PM
Last Post: mehlvogel
  Official XBian 1.0 RC 1 thread IriDium 173 286,048 1st May, 2014 02:44 PM
Last Post: dharmabm
  Official XBian 1.0 Beta 2 thread IriDium 411 682,340 7th Mar, 2014 09:56 PM
Last Post: leadergr
  Official XBian 1.0 Alpha 5 thread Koenkk 366 818,417 15th Aug, 2013 07:35 AM
Last Post: anthonyonions
  Official XBMC 12.2 Thread Koenkk 118 246,337 4th Jul, 2013 09:11 AM
Last Post: mk01

Forum Jump: