Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
6th Oct, 2017, 04:34 AM
Post: #16
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
I tried solution B but I'm still stuck on 17.4. I did:

1) "sudo apt-cache policy xbian-package-xbmc"

Giving:

Code:
xbian-package-xbmc:
  Installed: 17.4-1504805281
  Candidate: 17.4-1504805281
  Version table:
*** 17.4-1504805281 500
        500 http://apt.xbian.org stable/rpi2-stretch armhf Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     17.4-1504149269 500
        500 http://apt.xbian.org stable/rpi2-stretch armhf Packages
     17.3-1496271830 500
        500 http://apt.xbian.org stable/rpi2-stretch armhf Packages


2) "sudo apt-get install xbian-package-xbmc=17.3-1496271830"

To check the version I did

3) "grep Kodi .kodi/temp/kodi.log | head -3"

Giving:
00:40:07.987 28.623669 T:1922017408 NOTICE: Starting Kodi (17.4 Git:2017-08-29-ea428b8). Platform: Linux ARM (Thumb) 32-bit
00:40:07.987 28.623827 T:1922017408 NOTICE: Using Debug Kodi x32 build (version for Raspberry Pi)
00:40:07.987 28.623968 T:1922017408 NOTICE: Kodi compiled Sep 7 2017 by GCC 6.3.0 for Linux ARM (Thumb) 32-bit version 4.9.25 (264473)


Splash screen shows 17.4 too.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
6th Oct, 2017, 04:58 AM
Post: #17
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
@cairnarvon

I can't believe that

Please show me output of

Terminal

dpkg-query -s xbian-package-xbmc | grep Version
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
6th Oct, 2017, 05:40 AM
Post: #18
Tongue RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(6th Oct, 2017 04:58 AM)Nachteule Wrote:  @cairnarvon

I can't believe that

Please show me output of

Terminal

dpkg-query -s xbian-package-xbmc | grep Version

Version: 17.3-1496271830


Ok I stand corrected!

The video still doesn't play smoothly though, like it used to a week ago. Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
6th Oct, 2017, 09:44 PM
Post: #19
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(6th Oct, 2017 05:40 AM)cairnarvon Wrote:  
(6th Oct, 2017 04:58 AM)Nachteule Wrote:  @cairnarvon

I can't believe that

Please show me output of

Terminal

dpkg-query -s xbian-package-xbmc | grep Version

Version: 17.3-1496271830


Ok I stand corrected!

The video still doesn't play smoothly though, like it used to a week ago. Sad

Which hardware do you have?

In another thread you wrote something about RPi 2, is this correct?

So I suppose you want to play HEVC video, and 1080p HEVC never plays smoothly on RPi 2
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
7th Oct, 2017, 04:06 AM
Post: #20
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(6th Oct, 2017 09:44 PM)Nachteule Wrote:  
(6th Oct, 2017 05:40 AM)cairnarvon Wrote:  
(6th Oct, 2017 04:58 AM)Nachteule Wrote:  @cairnarvon

I can't believe that

Please show me output of

Terminal

dpkg-query -s xbian-package-xbmc | grep Version

Version: 17.3-1496271830


Ok I stand corrected!

The video still doesn't play smoothly though, like it used to a week ago. Sad

Which hardware do you have?

In another thread you wrote something about RPi 2, is this correct?

So I suppose you want to play HEVC video, and 1080p HEVC never plays smoothly on RPi 2

Yes RPi 2.

Actually this is all 480p or standard definition. It was all running fine until last week when something must have updated. Ever since then both streamed and local files are choppy/show lag.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
7th Oct, 2017, 06:29 AM
Post: #21
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(7th Oct, 2017 04:06 AM)cairnarvon Wrote:  Yes RPi 2.

Actually this is all 480p or standard definition. It was all running fine until last week when something must have updated. Ever since then both streamed and local files are choppy/show lag.

Hmmm, that's weird Undecided

You could try reverting to a snapshot made before your issues begun
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
7th Oct, 2017, 10:43 AM (This post was last modified: 7th Oct, 2017 11:22 AM by Nachteule.)
Post: #22
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(7th Oct, 2017 06:29 AM)Nachteule Wrote:  
(7th Oct, 2017 04:06 AM)cairnarvon Wrote:  Yes RPi 2.

Actually this is all 480p or standard definition. It was all running fine until last week when something must have updated. Ever since then both streamed and local files are choppy/show lag.

Hmmm, that's weird Undecided

You could try reverting to a snapshot made before your issues begun

@cairnarvon

I think culprit found:
Please try to install an older version of xbian-package-firmware

Updated my RPi1 and some files (TV episodes with 23.976 fps, all others are ok) are not playing smoothly now, because firmware reports strange fps value which TV does not support.

Maybe it helps Dodgy

Or, if not: do you use OMX player (acceleration)? If yes, try to disable OMX and enable MMAL
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12th Oct, 2017, 05:04 AM
Post: #23
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
Tried downgrade of xbian-package-firmware and an earlier snapshot but didn't work.

MMAL was already enabled, however strangely selecting OMX player (acceleration) has improved things.

Although the video is now playing smoothly, the youtube add-on has stopped playing videos as are some other add-ons.

Debug log here: http://sprunge.us/QLSJ
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12th Oct, 2017, 05:40 AM
Post: #24
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(12th Oct, 2017 05:04 AM)cairnarvon Wrote:  Tried downgrade of xbian-package-firmware and an earlier snapshot but didn't work.

MMAL was already enabled, however strangely selecting OMX player (acceleration) has improved things.

Although the video is now playing smoothly, the youtube add-on has stopped playing videos as are some other add-ons.

Debug log here: http://sprunge.us/QLSJ

You got a lot if errors like this:

Code:
18:58:45.943 111.215157 T:1921722496   ERROR: CCurlFile::Stat - Failed: Couldn't connect to server(7)

Your network is ok?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
13th Oct, 2017, 04:43 AM
Post: #25
RE: Kodi 17.4 is not playing video smoothly.
(12th Oct, 2017 05:40 AM)Nachteule Wrote:  
(12th Oct, 2017 05:04 AM)cairnarvon Wrote:  Tried downgrade of xbian-package-firmware and an earlier snapshot but didn't work.

MMAL was already enabled, however strangely selecting OMX player (acceleration) has improved things.

Although the video is now playing smoothly, the youtube add-on has stopped playing videos as are some other add-ons.

Debug log here: http://sprunge.us/QLSJ

You got a lot if errors like this:

Code:
18:58:45.943 111.215157 T:1921722496   ERROR: CCurlFile::Stat - Failed: Couldn't connect to server(7)

Your network is ok?

Yes. Other video add ons work fine.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Kodi is not working smoothly karanda 1 2,393 26th Oct, 2015 06:12 PM
Last Post: karanda
  [PROBLEM] Airplay playing only sound, never video igorkulman 3 28,520 11th Jan, 2015 05:50 AM
Last Post: rikardo1979
  [PROBLEM] Auto-update to RC3 -> playing video files not working anymore syco 15 16,465 17th Sep, 2014 10:40 AM
Last Post: moocow
  Playing next video Baz8755 8 11,101 28th Oct, 2013 04:49 AM
Last Post: rikardo1979

Forum Jump: