Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
19th Jan, 2015, 06:48 PM (This post was last modified: 19th Jan, 2015 06:52 PM by mk01.)
Post: #31
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@zarboz

the question is what should be the patch. as the kernel _has_ officially PCI support, it's logged on boot - so much theory around as I myself have no components to test and see with own eyes.

if you wish to build kernel, just clone the xbian-package-kernel build configurations and then open this one (not img building), run this:
Code:
$xbiangit -m imx6-3.14.y

just be sure you have arm-gnueabi cross compiler installed on the machine - available by default from Debian/jessie, Ubuntu/any, Debian/wheezy needs adding debian repo:
Code:
apt-get install gcc-arm-linux-gnueabihf


deb http://emdebian.org/tools/debian/ stable main

(or deb http://emdebian.org/tools/debian/ jessie main in case jessie)

in few moments you get the standard packages as provided (image, zfs modules, headers and libc dev headers). if you want to mess with code & config, the build (unpacked sources) are within ./build/imx6-3.14.y/working (relative to your xbian-package-kernel cloned directory)

btw: still could be there is just no this driver for wifi card compiled in - I already asked - can you tell me again what conf option is module for this BCM94322HM8L ?
last time I enabled B43 as had the feeling from google it should be it ,but maybe even not .

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19th Jan, 2015, 06:57 PM
Post: #32
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
by any chance can you provide sample of such MKV?

what fps it is and what IMX6 device you have ? I never seen a movie to tear personally (although much experience with GUI tearing Wink ). I would worst case send it to the XBMC decoder programers to look at it.

Please read rules and do a search before you post! . FAQs . How to post log file? . Looking for answers? Please start here
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Jan, 2015, 03:01 AM
Post: #33
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
(19th Jan, 2015 06:57 PM)mk01 Wrote:  by any chance can you provide sample of such MKV?

what fps it is and what IMX6 device you have ? I never seen a movie to tear personally (although much experience with GUI tearing Wink ). I would worst case send it to the XBMC decoder programers to look at it.

I will grab a video and stats of the files as well as logs tonight after work

https://www.dropbox.com/s/bngghxmoqj0rums/VIDEO0012.mp4?dl=0
Multiple MKV 1080p 7.1 surround videods

that and I have not tested with any other television than my sony bravia tv



I have the I2EX pro board
I still dont have PCI support after updating the kernel to your newest build but have not tried my build of the nightly
the card is a bcm4332 chipset guess the specific board type doesnt matter,
Code:
# lspci
00:00.0 PCI bridge: Synopsys, Inc. Device abcd (rev 01)
root@xbian ~ # ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
    link/ether d0:63:b4:00:57:86 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.1.5/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
       valid_lft forever preferred_lft forever
root@xbian ~ # iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

root@xbian ~ # iwlist scan
lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

root@xbian ~ #
Code:
t@xbian ~ # apt-get install firmware-b43legacy
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
E: Unable to locate package firmware-b43legacy
root@xbian ~ # modprobe -r b43 ssb wl
modprobe: FATAL: Module ssb is builtin.
root@xbian ~ # modprobe -r b43 wl
modprobe: FATAL: Module wl not found.
root@xbian ~ # modprobe -r b43
root@xbian ~ # lsmod
Module                  Size  Used by
rpcsec_gss_krb5        18636  0
bnep                   11867  2
bluetooth             309539  5 bnep
6lowpan_iphc           10787  1 bluetooth
rfkill                 13228  2 bluetooth
ir_lirc_codec           4336  3
dwc3_pci                2351  0
frandom                 4048  3
root@xbian ~ # lspci
00:00.0 PCI bridge: Synopsys, Inc. Device abcd (rev 01)
root@xbian ~ # apt-get install bcmwl-kernel-source
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
E: Unable to locate package bcmwl-kernel-source
root@xbian ~ # modprobe -r brcmfmac
root@xbian ~ # modprobe -r brcmsmac
root@xbian ~ # modeprobe -r bcma
-bash: modeprobe: command not found
root@xbian ~ # modprobe -r bcma
root@xbian ~ # lsmod
Module                  Size  Used by
rpcsec_gss_krb5        18636  0
bnep                   11867  2
bluetooth             309539  5 bnep
6lowpan_iphc           10787  1 bluetooth
rfkill                 13228  2 bluetooth
ir_lirc_codec           4336  3
dwc3_pci                2351  0
frandom                 4048  3
root@xbian ~ # if a
> ^C
root@xbian ~ # ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
    link/ether d0:63:b4:00:57:86 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.1.5/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
       valid_lft forever preferred_lft forever
root@xbian ~ #
Code:
root@xbian ~ # modprobe b43
root@xbian ~ # lsmod
Module                  Size  Used by
b43                   335961  0
bcma                   28867  1 b43
mac80211              255249  1 b43
cfg80211              183965  2 b43,mac80211
rpcsec_gss_krb5        18636  0
bnep                   11867  2
bluetooth             309539  5 bnep
6lowpan_iphc           10787  1 bluetooth
rfkill                 13228  3 cfg80211,bluetooth
ir_lirc_codec           4336  3
dwc3_pci                2351  0
frandom                 4048  3
root@xbian ~ # lspci
00:00.0 PCI bridge: Synopsys, Inc. Device abcd (rev 01)
root@xbian ~ # ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr D0:63:B4:00:57:86  
          inet addr:192.168.1.5  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1972493 errors:0 dropped:509 overruns:0 frame:0
          TX packets:1009580 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:2148502048 (2.0 GiB)  TX bytes:102139451 (97.4 MiB)

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:221 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:221 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:18531 (18.0 KiB)  TX bytes:18531 (18.0 KiB)

root@xbian ~ # ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
    link/ether d0:63:b4:00:57:86 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.1.5/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
       valid_lft forever preferred_lft forever
root@xbian ~ # lsmod
Module                  Size  Used by
b43                   335961  0
bcma                   28867  1 b43
mac80211              255249  1 b43
cfg80211              183965  2 b43,mac80211
rpcsec_gss_krb5        18636  0
bnep                   11867  2
bluetooth             309539  5 bnep
6lowpan_iphc           10787  1 bluetooth
rfkill                 13228  3 cfg80211,bluetooth
ir_lirc_codec           4336  3
dwc3_pci                2351  0
frandom                 4048  3
root@xbian ~ #
vary familiar with the arm-eabi toolchain i build custom kernels for android phones and we use a linaro version of this toolchain
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Jan, 2015, 03:24 AM
Post: #34
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
In a week I have time again to play with my Cubox-i 4pro, currently running OpenElec. Now I want to switch back to XBian to be able to use other services. Just to sum up the current status of XBian on Cubox-i:

solved = solved after updating XBian
not solved = not solved after updating
workaround available = workaround has been posted here or in previous thread.

After installing latest weekly image http://sourceforge.net/projects/xbian/files/testing/xbian-image-imx6-20150113.img.gz/download
  • update issues, status: Not Solved/Workaround available in Beta 2 thread ?
  • XBMC rebooting after updating. Status: ?
  • CEC issues, status: Solved.
  • CDROM not working. Status: Not solved/workaround available in this thread.
  • KODI not working correctly yet. Status: in progress

Is this more or less correct? I don't mind issues/testing but want to know what I am getting into. As long as there is a workaround to be able to update/prevent XBMC from rebooting while not having to downgrade (could introduce CEC issues?) I am happy. Though Kodi would be nice Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21st Jan, 2015, 03:42 AM
Post: #35
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
- Update issue: solved
- XBMC rebooting issue: was never really an issue from the xbian side but was caused by an incorrect combination of packages forced by the user.
- CEC: don't own CEC tv so ?
- CD-Rom: also not sure.
- KODI: Is simply not stable in our honest oppinion, but is available via apt.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
8th Feb, 2015, 01:02 AM
Post: #36
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Just tried XBian on a Cubox-i 4pro again (switched to Openelec a while ago).

the good:
1. CEC works, though sometimes it does not seem to pick up the signal from the remote, I do see the TV led blinking. Have to do more testing.

A few small bugs I notice at first:
1. I had to calibrate the screen (it was "zoomed in") but after a reboot, the system forgets the calibration and I have to do it after every reboot.
2. Contrary to what I stated here earlier, USB drives are properly automounted as usb0, usb1 etc. NTFS works fine and fast (I disabled sync option via Xbian config). Only ExFat is not supported.

EDIT: a big bug, making XBian still unusable for me, after turning tv off and back on again I get this:
http://imgur.com/sGVYP7w

dmesg: http://pastebin.com/wsmpNyd2
xbmc log: http://pastebin.com/Y7p5pkM7
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
8th Feb, 2015, 10:42 AM
Post: #37
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Do you get that with confluence?

Please read rules and do a search before you post! | FAQs | How to post log file? | Can't find an answer? Contact us.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
13th Feb, 2015, 07:17 PM
Post: #38
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Sorry for my slow response, it was with Eminence.
This one runs at my parents place and I haven't visited since so I cant test now.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15th Feb, 2015, 09:45 PM
Post: #39
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Also one I forgot to mention: Updating XBian is still not possible Sad Sad I have never been able to update XBian on a Cubox-i. This is the reason why I switched to OpenElec, not that I want to update, but since there were bugs I had no choice and unfortunately it never worked and after trying few things I gave up, after which a working workaround was presented.

Now, with the 7Feb image, updating fails. Everyone can reproduce it by installing that image and try to update after first boot is completed.



This is making me sad!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16th Feb, 2015, 10:25 AM
Post: #40
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@IriDium or @CurlyMo can you help this ^^^ issue? Richard and I dont have a CuBox.

Please read rules and do a search before you post! | FAQs | How to post log file? | Can't find an answer? Contact us.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16th Feb, 2015, 06:47 PM
Post: #41
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
I now have a second sd card so I can do more testing. Let me know Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16th Feb, 2015, 07:16 PM
Post: #42
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@f1vefour, one for the github issues Smile

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17th Feb, 2015, 01:04 AM
Post: #43
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
I've created 2 issues on github:
update issue: https://github.com/xbianonpi/xbian/issues/676
screen calibration: https://github.com/xbianonpi/xbian/issues/677

I also have an issue with my esata drive. I have created a seperate topic here to ask how we can add "automount" feature for eSATA connected drives.
But even when I add my drive (using the UUID) to fstab, it does not work at boot. After reboot I have to manually run "mount -a" which correctly mounts the drive to the folder I created (/media/esata).
I did not create a ticket since this is still a bit vague to me why mount -a does work.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19th Feb, 2015, 08:51 PM
Post: #44
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Ok I've managed to upgrade to a point!!

I started with 20150206-0 and using ssh xbian-config upgraded individually leaving firmware-imx. Eventually all packages were installed except firmware-imx and libdrm2.

I then rebooted and then ran apt-get upgrade. This installed iibrm2.

When trying to upgrade firmware-imx i get the following error.

The following packages have been kept back:
firmware-imx

Xbian is now 20150218 on stable.

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Feb, 2015, 12:30 AM
Post: #45
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
(19th Feb, 2015 08:51 PM)IriDium Wrote:  Ok I've managed to upgrade to a point!!

I started with 20150206-0 and using ssh xbian-config upgraded individually leaving firmware-imx. Eventually all packages were installed except firmware-imx and libdrm2.

I then rebooted and then ran apt-get upgrade. This installed iibrm2.

When trying to upgrade firmware-imx i get the following error.

The following packages have been kept back:
firmware-imx

Xbian is now 20150218 on stable.

so now you have kodi?
did you receive the same error I did when you upgrade all via ssh? posted here: https://github.com/xbianonpi/xbian/issues/676

Terminal
E: This installation run will require temporarily removing the essential package firmware-imx:armhf due to a Conflicts/Pre-Depends loop. This is often bad, but if you really want to do it, activate the APT::Force-LoopBreak option.
E: Reverse conflicts early remove for package 'libgbm1:armhf' failed
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official CuBox-i XBian 1.0 Beta 2 thread IriDium 184 218,154 20th Nov, 2015 10:43 PM
Last Post: evianway123

Forum Jump: