Thank you for your donation


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
19th Dec, 2014, 02:55 AM
Post: #1
Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
This thread is ONLY for Xbian issues resulting from the CuBox-i IMX6 image of Xbian. RC3

Do not post anything here that is related to the Raspberry Pi.

For RC2 use Cubox-i RC2

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19th Dec, 2014, 06:40 PM
Post: #2
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
I can't seem to get 5.1/DTS HDMI passthrough working.

The option in the system/audio settings to enable this is now gone?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19th Dec, 2014, 07:20 PM
Post: #3
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
I can still select it although i don't have HDMI capable devices.

pilight - modular domotica solution
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
19th Dec, 2014, 10:51 PM
Post: #4
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@glennbot It works for me. Are you sure HDMI is selected and not SPIF

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Dec, 2014, 05:33 AM
Post: #5
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
I think you need to increase settings level to "Advanced" or "Expert".
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Dec, 2014, 05:50 AM
Post: #6
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
(20th Dec, 2014 05:33 AM)menakite Wrote:  I think you need to increase settings level to "Advanced" or "Expert".
Good point, however, I have noticed that that option is not available in the default confluence-for-xbian skin but is in the normal confluence.

I have had many problems with that skin, so I think we need to remove it as the default.

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
20th Dec, 2014, 08:23 AM
Post: #7
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
[Solved]

Change the appearance back to 'Confluence'
You then can select Advanced Settings and make the change.

DTS passthrough on HDMI works perfectly now.

Thanks!

(20th Dec, 2014 05:50 AM)IriDium Wrote:  
(20th Dec, 2014 05:33 AM)menakite Wrote:  I think you need to increase settings level to "Advanced" or "Expert".
Good point, however, I have noticed that that option is not available in the default confluence-for-xbian skin but is in the normal confluence.

I have had many problems with that skin, so I think we need to remove it as the default.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Dec, 2014, 07:16 AM
Post: #8
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
I installed last image on a cubox i4 and i cant use the network. Seems to be down either wired or wireless....
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23rd Dec, 2014, 07:13 PM
Post: #9
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Is upnp working for anyone?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
27th Dec, 2014, 07:01 AM
Post: #10
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
experienced problems using external usb dvd drive

I checked it with my desktop ubuntu 14.04 box, so hardware is OK

lsusb:
Code:
Bus 002 Device 002: ID 14cd:6600 Super Top USB 2.0 IDE DEVICE

lsmod:
Code:
Module                  Size  Used by
nfsd                  202340  2
ir_lirc_codec           4536  3
hci_uart               27573  1
bluetooth             305937  2 hci_uart
6lowpan_iphc           10491  1 bluetooth
tda10048                9872  1
tda827x                 9306  2
brcmfmac              160958  0
brcmutil                4957  1 brcmfmac
tda10023                5318  1
cfg80211              184013  1 brcmfmac
rfkill                 13196  2 cfg80211,bluetooth
dvb_usb_ttusb2         15153  42
dvb_usb                20639  1 dvb_usb_ttusb2
frandom                 4048  4
f2fs                  100537  0

uname -r:
Code:
3.14.27+

dmesg:
Code:
[  377.289460] usb 2-1: new high-speed USB device number 3 using ci_hdrc
[  377.414919] usb-storage 2-1:1.0: USB Mass Storage device detected
[  377.415065] usb-storage 2-1:1.0: Quirks match for vid 14cd pid 6600: 20
[  377.415110] scsi3 : usb-storage 2-1:1.0
[  378.417460] scsi 3:0:0:0: CD-ROM            HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N 1.00 PQ: 0 ANSI: 0

the strange thing is that there is no mapping to /dev/sd* device

is there something missing in kernel???
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28th Dec, 2014, 03:13 AM
Post: #11
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@albrto I've never experienced any issues with either wlan or eth.
Are you sure they have been set correctly and on the same network?

If you're still having issues can you post the output of dmesg and xbmc.log via pastebin and /etc/network/interfaces directly

(23rd Dec, 2014 07:13 PM)zilexa Wrote:  Is upnp working for anyone?
Haven't checked but I do know uPnP is off by default - I guess you have checked.
What sort of error messages do you get - if any.

I guess dmesg and xbmc.log might be useful.

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28th Dec, 2014, 04:49 AM
Post: #12
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@didlich There shouldn't be a problem with any USB devices. Can you post the out\put of dmesg and xbmc.log via pastebin and the output of "df -h" here.

Report any error messages if applicable.

Please read before you post
How to post a log file

If you liked my help, click on "Thanks" to show your appreciation.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28th Dec, 2014, 10:59 PM
Post: #13
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
Sorry I just noticed I have been posting my major issue (XBMC rebooting every 30-60sec after clean flawless install and upgrade) in the beta2 thread instead of this one. I have a dmesg there but its mostly about CEC.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
29th Dec, 2014, 05:42 AM
Post: #14
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@IriDium here it is:

output of dmesg after external dvd dirve switsched on:

Code:
[93438.810823] init: wait-for-state (xbmcxbmc-loaded) main process (24193) killed by TERM signal
[93446.319879] mxc_hdmi 20e0000.hdmi_video: mxc_hdmi_read_edid HDMI in HDMI mode
[93446.319898] mxc_hdmi 20e0000.hdmi_video: same edid
[93513.311564] usb 1-1.3: new high-speed USB device number 90 using ci_hdrc
[93513.396982] usb-storage 1-1.3:1.0: USB Mass Storage device detected
[93513.397183] usb-storage 1-1.3:1.0: Quirks match for vid 14cd pid 6600: 20
[93513.397239] scsi4 : usb-storage 1-1.3:1.0
[93514.399380] scsi 4:0:0:0: CD-ROM            HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N 1.00 PQ: 0 ANSI: 0

after reboot with usb plugged in:
xbmc.log
dmesg

Code:
df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/mmcblk0p2  7.1G  1.4G  5.7G  20% /
devtmpfs        880M  4.0K  880M   1% /dev
none            202M  320K  202M   1% /run
/dev/mmcblk0p1   33M   19M   13M  60% /boot
/dev/mmcblk0p2  7.1G  1.4G  5.7G  20% /home
/dev/mmcblk0p2  7.1G  1.4G  5.7G  20% /lib/modules
none            4.0K     0  4.0K   0% /sys/fs/cgroup
/dev/sda2       451G  188G  240G  44% /mnt/data
tmpfs           202M     0  202M   0% /run/user/1000

thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
29th Dec, 2014, 08:55 PM
Post: #15
RE: Official CuBox-i XBian 1.0 RC3 Thread
@zilexa
i had the same issue so i reinstalled the latest image and did not upgrade it
this works but cec still has allot of issues
- can't control volume of receiver
- cec disconnecting allot
- sometimes screen goes black when playing a video and need to restart receiver to show image/sound again (this does not happen with rpi/xbian)

it seems to me that xbian is still not ready for normal use
i always expect some minor bugs but these are pretty big
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  Official CuBox-i XBian 1.0 Beta 2 thread IriDium 184 253,487 20th Nov, 2015 10:43 PM
Last Post: evianway123

Forum Jump: